top of page

HAR DU LYST TIL AT VÆRE VÆRTSFAMILIE?

Kære potentielle værtsfamilie.

Esbjerg Gymnasium er fra den 23. april til den 29. april 2023 værter for det europæiske idrætsstævne Euroschoolsport.  Euroschoolsport er et idrætsstævne mellem 8 nationer: Tyskland, Frankrig, Grækenland, Polen, Belgien, Kroatien, Italien og Danmark. Hver nation består af 16 personer med ligelig fordeling af drenge og piger i alderen 15-18 år. Ud over at være et idrætsstævne, så er det også tænkt som et socialt og kulturelt arrangement, der har til hensigt at give de involverede elever, lærere, skoler og byer et nærmere kendskab til de andre deltagerlandes kulturer. Vi håber meget, at I har mulighed for og lyst til at være værtsfamilie og dermed være med til at give de gæstende elever et unikt indblik i den danske kultur og ikke mindst livet i Esbjerg og omegn.

 

Hvad vil det sige at være værtsfamilie?

Da Euroschoolsport netop foruden at være et idrætsstævne også i høj grad er et socialt og kulturelt arrangement for alle involverede, spiller værtsfamilierne en helt særlig rolle, da ingen på bedre vis kan give de gæstende elever et helt unikt indblik i den danske kultur og ikke mindst livet i Esbjerg og omegn.


Det gode ved det hele er, at det unikke indblik i den danske kultur og livet i Esbjerg og omegn gives ved blot at fortsætte livet på helt normal vis i den uge de gæstende Euroschoolsport-deltagere er i byen, for herved oplever de virkelig, hvad det vil sige at leve i Danmark.


Der er dog nogle få forpligtelser, som det forventes, at værtsfamilierne varetager, nemlig at hente deres gæst/gæster ved ankomsten til gymnasiet, at aflevere dem igen samme sted på afrejsedagen, at værtsfamilierne stiller en seng til rådighed i perioden, at værtsfamilierne sørger for morgenmad i hele perioden, at værtsfamilierne sørger for aftensmad 3-4 aftener i perioden, og at værtsfamilierne vil være behjælpelig med aflevering og afhentning af gæsten jf. programmet. Om sidstnævnte transport sker vha. bil, bus eller ved udlån af cykel til gæsten er helt op til værtsfamilierne.


Til gengæld vil EG-eleverne i værtsfamilierne blive inviteret til at deltage i en række af de sociale og kulturelle aktiviteter, som vil foregå i løbet af den uge, Euroschoolsport 2023 varer, og vil derved også få en oplevelse, der vil blive husket i mange år frem.

I tilmelder jer som værtsfamilie her

 

Da vi gerne vil have værtsfamilierne på plads så hurtigt som muligt, vil vi også gerne opfordre til, at man tilmelder sig som værtsfamilie så hurtigt som muligt.

 

Tak for jeres indsats og gæstfrihed.

30_1.42.1.png
bottom of page