This page is under construction

HAR DU LYST TIL AT VÆRE VÆRTSFAMILIE?

Kære potentielle værtsfamilie.

 

Esbjerg Gymnasium er fra den 23. april 2023 til 29. april 2023 værter for det europæiske idrætsstævne Euroschoolsport. Ud over at være et idrætsstævne, er det også tænkt som et socialt og kulturelt arrangement, der har til hensigt at give de involverede elever, lærere, skoler og byer et nærmere kendskab til de andre deltagerlandes kulturer. Vi er derfor utrolig glade og taknemmelige for, at I har vist interesse for at være værtsfamilie og dermed være med til at give de gæstende elever et unikt indblik i den danske kultur og ikke mindst livet i Esbjerg og omegn.

 

Hvad vil det sige at være værtsfamilie?

 

Euroschoolsport er ud over at være et idrætsstævne også tænkt som et socialt og kulturelt arrangement, der har til hensigt at give de involverede elever, lærere, skoler og byer et nærmere kendskab til de andre deltagerlandes kulturer. I den forbindelse spiller værtsfamilierne en helt særlig rolle, da ingen på bedre vis kan give de gæstende elever et helt unikt indblik i den danske kultur og ikke mindst livet i Esbjerg og omegn.

 

Det gode ved det hele er, at det unikke indblik i den danske kultur og livet i Esbjerg og omegn gives ved blot at fortsætte livet på helt normalvis i den uge de gæstende Euroschoolsport-deltagere er i byen, for herved oplever de virkelig, hvad det vil sige at leve i Danmark.

 

Der er dog nogle få forpligtelser, som det forventes, at værtsfamilien varetager, nemlig at hente deres gæst/gæster ved ankomsten til gymnasiet, at aflevere dem igen samme sted på afrejsedagen, at værtsfamilien stiller en seng til rådighed i perioden, at værtsfamilien sørger for morgenmad i hele perioden, at værtsfamilien sørger for aftensmad 3-4 aftener i perioden, og at værtsfamilien vil være behjælpelig med aflevering og afhentning af gæsten jf. programmet. Om sidstnævnte transport sker vha. bil, bus eller ved udlån af cykel til gæsten er helt op til værtsfamilien.

 

Til gengæld vil værtsfamilierne, i det omfang de har lyst, blive inviteret til at deltage i en række af de sociale og kulturelle aktiviteter, som vil foregå i løbet af den uge, Euroschoolsport 2023 varer.

Har alt dette ikke afskrækket jer, og kunne I stadig godt tænke jer at hjælpe os ved at fungere som værtsfamilie bedes I udfylde en tilmeldingsblanket på Esbjerg Gymnasiums hjemmeside

 

 

Endnu en gang tusind tak for jeres indsats og gæstfrihed.